Migrációs válság

A németek szerint sikertelen lesz a menekültek integrációja

menekült

A német ZDF közszolgálati televízió készítetett egy közvélemény kutatás azt mutatja, hogy a németeknél is csillapodóban van a „Wilkommenskultur”. A közvéleménykutatás adatai szerint ugyanis ma már a németek 54%-a gondolja úgy, hogy a menekültek integrációja sikertelen lesz, miközben már csak a lakosság 41%-a hisz az integráció sikerességében.

Meglepő az is, milyen ellentétek feszülnek a németekben, míg a Zöldek és a kormányzó CDU/SPD pártok szimpatizánsai inkább hisznek az integráió sikerében (50% felett) addig a parlamenten kívüli Alternatíva Németországnak párt szimpatizánsainak csak 3 százaléka bizakodik a menekültek integrációjában.

A németek egyelőre bíznak a kormánykoalícióban. Mind a kormánnyal való elégedettség, mind Angela Merkel iránt szimpátia, ha kis mértékben is, de növekedett. Ezzel szemben a megkérdezetteknek, csak 4%-a látja úgy, hogy a dolgok rendben mennek az Európai Unióban.

A német társadalom azonban erősen szétszakadni látszik a menekültek kérdésében. Németországban kigyulladt egy menekülteknek szánt szálló, és a helyi lakók üdvrivalgások közepette nézték az égő épületet. A szakértők szerint feltehetőleg gyújtogatás történt.

És nem ez az egyetlen eset, ma már Németországban szinte naponta történnek incidensek Németországban. Hol a menekültek egymás között konfliktusa kerül a hírekbe, hol pedig a menekültek által elkövetett bűnesetek, vagy éppen a menekültszállók ellen elkövetett gyújtogatások jelennek meg a hírekben.

Február második felében Magyarországon ismét növekedni kezdett az illegális bevándorlók száma azzal párhuzamosan, hogy Ausztria szorította a menekültek befogadását. Szakértők szerint a migrációs nyomás addig nem fog enyhülni, amíg az Európai Unió nem lép fel határozottan határai védelmében.

About the author

Globalprojekt

A Globalprojekt célja, hogy beszámoljon a körülöttünk lévő világ történéseiről. Éghajlatváltozás, menekültválság, globális nagyhatalmi játszmák? Mi megírjuk!

Add Comment

Click here to post a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Powered by themekiller.com