Vállalati hírek

Autógumi felszerelések és eszközök: a holnap technológiái már ma!

gumicserélő gép

Lehet, hogy a kerék  az a találmány, amely megváltoztatta az emberiség történelmét, de a kifinomult szerelési berendezések fejlesztései fogják a boltok, szervizek működését megváltoztatni.

Ha visszanézünk 1830-ig, a francia Charles Dietz volt az, aki megteremtette a modern gumiabroncs technológia alapjait, azzal, hogy gőztraktorán tömör gumiabroncsot alkalmazott. Aztán 1837-ben John Boyd Dunlop feltalálta az első levegővel töltött gumiabroncsot, melyet alkalmazott is, fia háromkerekűjén. Ez utóbbit eljárást finomította az amerikai Charles Goodyear a vulkanizációs eljárással, melyet 1888-ban szabadalmaztatott. 1891-ben a francia testvérpár, André és Édouard Michelin benyújtotta szabadalmát a szerelhető gumiabroncsra. 1946-ban Michelin fejlesztette ki a világ első radiál gumiját.A szerelhető gumiabroncs találmánya felgyorsította a gumicserélő berendezések fejlődését is. A korai modellek egy kis rúdból álltak, melyek rendkívül kemény rétegelt acélból készültek, így minden az üzemeltető ügyességére és tapasztalatára volt bízva. Ahogy a gumiabroncsok fejlődtek, megkívánták a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások fejlesztését is, beleértve azokat az eszközöket, amelyekkel a gumikat cserélték.

A berendezések addig a pontig fejlődtek, hogy a gumik be- és kiszerelése már egyáltalán nem jelent nehézséget. A Corghi Artiglio kerékszerelő gép ezt a feladatot teljesen kezelő nélküli feladattá teszi, kivéve a billentyűzet-használatot.

„A gumik be- vagy kiszerelése nem kíván többé specializált szakembereket. Nők magas sarkú cipőben is zökkenőmentesen elvégzik ezt a munkát” , mondja Mario Mercier a Duret és Landry autógumi-felszerelés forgalmazó tulajdonosa. A legmodernebb gépek közül számos képes bármiféle emberi megerőltetés vagy erőfeszítés nélkül elvégezni a munkát.

A gumiabroncsok fejlődésével lépést tartani

A gumicserélő berendezések gyártóinak szinte kötelező lépést tartani az autók és autógumik fejlődésével, és  ahogy a mai autófelszerelések, gumiabroncsok fejlődnek, gyorsabban, mint valaha, nagy teljesítményű gumik kifejlesztésével…és a nagy teljesítmény és a kiegészítő szolgáltatások kéz a kézben járnak. A boltok számára ezen új gumik esetében kihívást jelenthet a régebbi, nagy erőfeszítést igénylő felszerelések használata.

Jacques Gagné, a Hunter Engineering kelet kanadai regionális menedzsere elmagyarázza. „Ma az üzlettulajdonosok válaszút előtt állnak: be- és kiszerelni a gumikat vagy hagyni, hogy ezt a feladatot a gép végezze el, mely két perc alatt tökéletesen elvégzi a feladatot egy egyszerű programozással, mely ma már gyerekjáték.

Valóban, a Hunter Engineering-nek van egy videója a Youtube-on, melyen egy tíz éves fiú ki- és beszerel egy nagyteljesítményű autógumit hihetetlen egyszerűséggel és könnyedséggel. „A Hunter több mint 6 éve szorgalmasan dolgozik azon, hogy kifejlessze a Revolution gumicserélő gépet, mely a teljes munkát két perc alatt elvégzi, fizikai erőkifejtés nélkül.” Gagné hozzáteszi: „A gép a gumiabroncsok széles változatait képes kicserélni, beleértve a run-flat típusú gumikat is, mely gyakran nagy fizikai erőt kíván a szakemberektől. A Revolution a gumicserét gyorsan és könnyedén elvégzi minden típusú guminál. Az egyetlen része, amely érintkezik az abroncs peremével, műanyagból készült, hogy ne okozzon kárt.”

Bizonyára nagy utat tettünk meg a kerék felfedezésétől. Az üzletek, melyek meg szeretnének maradni, be kell vezetniük ezeket az új technológiákat. A beruházás valószínűleg megéri.

About the author

Globalprojekt

A Globalprojekt célja, hogy beszámoljon a körülöttünk lévő világ történéseiről. Éghajlatváltozás, menekültválság, globális nagyhatalmi játszmák? Mi megírjuk!

Add Comment

Click here to post a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Powered by themekiller.com