Globális veszélyek

Mi lesz a gazdasággal a járvány idején?

MW-IA812_beijin_20200224223428_ZQ

Üresen kongó utcák és bevásárlóközpontok, a boltok polcait kifosztó vásárlók. Furcsa képek járják be a világot az elmúlt hetekben. Talán senki nem gondolja 2019 szilveszterén, amikor Boldog Új évet kíván, hogy a 2020 ilyen rendkívüli év lesz.

Az egészségügyi hatások mellett a koronavírus járvány gazdaságra gyakorolt hatása is sok kérdést vet fel. A globális ellátási és beszállítói láncok akadoznak, Kínában 92%-kal csökkent például az új autó eladás a járvány következtében.

De a nagy multinacionális cégek mellett kérdés az is, hogy mi lesz a hazai kis és középvállalkozásokkal. Sok vállalkozás nyugszik a kereskedelmen, vagy a kereskedelmi rendszerek ellátásán, és nagyon sok él a turizmusból is.

Idővel a koronavírus járvány lecseng, de a ezt az időszakot a tőkehiányos vállalkozásoknak át kell vészelnie.

Vajon egy étterem, egy bár, egy bolti polcrendszereket forgalmazó kkv, egy kis utazási iroda át tudja-e vészelni a gazdasági visszaesést és a turizmus befagyását? ezernyi kérdés sorakozik még előttünk, de az kétségtelen, hogy olyan szituációt kell most megoldani az emberiségnek, amelyre nincs tapasztalat a jelenleg élő generációknak.

És a kihívás nem csak egészségügyi, de gazdasági és társadalmi is.

 

About the author

Globalprojekt

A Globalprojekt célja, hogy beszámoljon a körülöttünk lévő világ történéseiről. Éghajlatváltozás, menekültválság, globális nagyhatalmi játszmák? Mi megírjuk!

Add Comment

Click here to post a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Powered by themekiller.com